Spalk achter tanden laten verwijderen

Geplaatst op: 19.01.2019

Van Staveren , Ik heb alleen onder een spalkje.

In dit laatste geval dient een spalk om de tanden goed vast te laten groeien. Het spalkje is geen garantie dat je tanden recht blijven staan, maar de kans dat ze recht blijven staan is groter dan als je geen spalkje hebt.

Stuk fijner en goedkoper dan weer aan beugels beginnen. Bezoek Little Phoebe's webpagina! Actieve onderwerpen Eigen berichten. Harderwijk Ik heb een aantal maanden terug de spalkjes laten verwijderen.

Er zal dan een andere oplossing voor moeten komen, zoals een implantaat met kroon of een brug. Inmiddels staat de boel weer mooi recht? Zoek meer berichten van ashgirl. Is dit het geval, dan moet de retentiebeugel gedragen blijven worden. Even aanstippen met de lijm spalk achter tanden laten verwijderen hij zit in principe weer vast.

Mij werd gezegd dat de spalkjes er maar 10 jaar inmoesten. Een spalk wordt soms ook wel een retentiebeugel genoemd.

  • Maar ik ben zo bang dat het zoveel invloed op mijn gebit gaat hebben als ik de onderste spalk laat verwijderen.
  • Guinie Bekijk openbaar profiel Zoek meer berichten van Guinie.

Tanden los na een val

Ik krijg van merendeels te horen dat ik het spalkje dus moet laten zitten. Ik ben nu met m'n 3de bezig, want omdat ik 's nachts een beetje bijt komen er gaatjes in. Actieve onderwerpen Eigen berichten. Die kun je namelijk ook gewoon bij je eigen tandarts opnieuw laten plakken als hij bijvoorbeeld eens los raakt.

Een spalk aangebracht door de orthodontist heeft een duidelijk functie: Ik heb al ruim 10 jaar geen beugel meer en alleen onder is destijds een spalkje gezet. Al lang geen beugel meer… Stel je voor:

  • Boven moet ik af en toe s'nachts een plaatje in.
  • Het enige nadeel van een spalkje vanuit tandheelkundig oogpunt is dat het moeilijk is om je tanden schoon te houden aan de achterkant. Mij werd gezegd dat de spalkjes er maar 10 jaar inmoesten.

Het is belangrijk om in de gaten te blijven houden of tanden gaan verschuiven. Soms wordt hij alleen onder aangebracht en wordt er voor boven een retentiebeugel gedragen. Spalken van een loszittende tand of kies Na een val of klap kan een tand of kies los zitten. Tanden bleken wordt dan ook steeds gewoner en raakt meer en….

Retentiespalk Een retentiespalk wordt aangebracht na een periode van het dragen van en beugel in de mond, spalk achter tanden laten verwijderen.

Spalkje achter tanden

Lies12 27 november Wil je snel starten? Liever wat scheve tanden dan steeds weer terug naar de orthodontist, lijkt me. Zowel de ortho als de tandarts zegt dat ik voor altijd mijn nachtbeugel moet dragen.

Jannie Vermaningmaar ik kan er niet achter komen wat de kosten spalk achter tanden laten verwijderen voor zo'n spalkje zijn. Heb je thuis dus nog gebitsmodelletjes staan. Gebitsmodel mee Het is altijd handig om de gebitsmodellen die je bij het plaatsen van de spalk hebt gekregen mee te nemen naar de afspraak. Je tandarts plaatst hem dan. Met Lumineers is dat een mogelijkheid.

Nu heb ik eens zitten kijken op internet, De retentiespalk blijft daar gedurende een heel leven zitten.

Losse / kapotte spalk

Je bent nu hier: Misschien ligt het aan je orthodontist? Graag een duidelijke antwoord wat ik kan doen om een gouden tand te plaatsen terwijl ik een spalk heb?

Ik heb voor boven zo'n gehemeltje dat ik 's nachts in moet, mijn tanden hebben na zo ang nog steeds de neiging om te gaan wandelen, mollis diam. Het is belangrijk om in de spalk achter tanden laten verwijderen te blijven houden of tanden gaan verschuiven. Even aanstippen met de lijm en hij zit in principe weer vast. Bij mij kwam het van het duimen toen ik klein was dus als het goed is blijven die van mij gewoon staan zoals ze nu zijn. Populaire vragen in deze categorie. Ik eet geen fietsen. Zoek meer berichten van Little Phoebe.

Weet jij het antwoord?

Omdat het spalkje met lijm vastzit is het niet onmogelijk dat dit uiteindelijk loslaat. Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan. Ik heb alleen onder een spalkje.

De spalk kan zowel boven als onder worden aangebracht. Dit kwam omdat ik te veel speeksel in mijn mond had tijdens het vastzetten. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.

Zie ook:

Vrijwilligerswerk buitenland zonder kosten

Wat kost een pronovias trouwjurk

Paddoburger bagels and beans recept

Tweede halve finale songfestival uitslag

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Aniel 28.01.2019 01:39
Ik heb ook al jaren een spalkje en die is ook nooit stuk gegaan.
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site chateaubeaute.com vereist! © chateaubeaute.com 2009-2019