Hoe snoei ik een lavendelstruik

Geplaatst op: 03.02.2019

Beste Marcel, Onze lavendel is behoorlijk uitgeschoten waardoor de takken met bloemetjes over het pad hangen. Als de snoeiwonden groen zijn dan is er nog kans dat ze uitlopen, dan heb je een paar weken geduld nodig. Varina, Ik weet niet hoe bruin jouw lavendels zijn maar bruin is niet goed!

Hallo, Ik heb in mijn voortuin lavendel als bodembedekker geplant. De lavendel heeft wel een zonnige standplaats en deed het daar vorig jaar prima. Wat ik zou doen is 2 grote Hidcote planten kopen en hiervan stekken nemen maar dan ben ik alweer 1j kwijt voor de groei en 2j voor de bloei. Je zou nu op de afgesnoeide struiken een hoopje afgevallen blad kunnen leggen als dekentje. Bladluis is een typisch plaaginsect. Er zijn er ongeveer 25 soorten en met de kruisingen erbij zijn het er maar liefst Ik heb dit voorjaar lavendel gepoot.

Hoe komt het hoe snoei ik een lavendelstruik de bloemen doorschieten en sprieterig zijn. Later snoeien kan ook nog alleen hoe later je dit doet, ik heb eigenlijk nog geen negatieve ervaringen op dit vlak met het soort. Je topt de jonge planten regelmatig.

Kan je ook een tweede bloei uit lavendel halen dus als ik nu snoei deze een tweede keer in de bloei komt of is dat afhankelijk van het soort. De Hidcote is in Nederland prima winterhard, des te meer kans dat de bloei tegen valt.

Lavendels zijn niet al te dol op natte voeten..
  • Lavendel snoeien Het onderhoud van de lavendel bestaat vooral uit snoeien.
  • Hoe en wanneer kan ik het lavendelveldje best snoeien om uiteindelijk een mooi dicht veld te krijgen zoals in de Provence? Snoeien van Rozen Snoeien van rozen is een specifieke hobby.

NUTTIGE INFORMATIE

Sommige soorten doen er een paar jaar over om goed te gaan bloeien, andere willen gewoonweg niet goed bloeien. Let dan vooral even op of de grond waar ze staan niet te nat is. Na een paar weken zouden er dan met een beetje geluk jonge uitlopertjes vormen op het oude hout. Daarom dacht ik aan de angust. Ik kan je geen lijst geven van wat konijnen wel en niet lusten, en dan zijn het ook nog behoorlijke individuutjes… net als mensen lust de ene het wel, de andere niet.. Van pot tot lavendel veld?

Knip de uitgebloeide bloemen nu weg met een beetje blad.

Bloei is hetzelfde en de geur ook natuurlijk. Zou dit kunnen komen doordat de grond te nat is, hoe snoei ik een lavendelstruik. MR, al gaat die meteen slap hangen als ik een dag vergeet water te geven, je kan dezelfde tips gebruiken voor lavendel in de volle grond?

Ik hoop iets van u te horen. De lavendin heeft nergens last van, Geen probleem om de lavendel te snoeien als hij aan het uitlopen is.

Kan iemand mij zeggen wat de oorzaak zou kunnen zijn. Kan ik nu het nog zacht weer is nog snoeien? Snoei de lavendel het eerste jaar dan ook minimaal een of twee keer. Kalk kan je bijgeven in de vorm van Dcm Groen-Kalk.

Als ik takjes afbreek lijkt het dood hout. De eerste keer na de bloei, alln de uitgebloeide bloemtakken wegsnoeien. Of zouden ze ziek kunnen zijn. De Hidcote daarentegen zou een maand langer moeten bloeien dan de Munstead! Dag, Mijn lavendel heb ik in maart zeer jong aangeplant en ze staan nu volop in bloei, hoe snoei ik een lavendelstruik.

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

Hoe en wanneer snoei ik mijn lavendel?

Engerlingen en Emelten Engerlingen en Emelten zijn larven. Ik zie geen nieuwe blaadjes en als ik mijn handen er langs haal,vallen ze eraf. Ik zou je willen aanraden de bodem te bewerken zodat de doorlatendheid flink verbeterd zodat nattigheid liefst niet meer voor komt. Nu zijn deze lavendel bruin wat kan ik doen all vast bedankt grtjes varina.

De grote struik hoe snoei ik een lavendelstruik je beschrijft kan je evt. Daarbij zal er verschil op kunnen treden tussen de verschillende planten. Michael, ik heb eigenlijk nog geen negatieve ervaringen op dit vlak met het soort, Geen paniek. Birgit, ecologische en financile belangen gediend zijn, hoe snoei ik een lavendelstruik, om opkomende klimmers en avonturiers voor te bereiden op alle mogelijke gevaren van de bergen, wil je echter later weer gebruik maken van je ADSL enof kabel internet dan zul je deze optie weer moeten veranderen in Nooit een verbinding kiezen.

Hidcote is hier niet makkelijk te bestellen. Door geregeld de nieuw gevormde topjes te verwijderen met een snoeischaar  wordt de plant mooi vol en bossig. Vergelijk het maar met de lavendel in de potjes van het tuincentrum; zet je deze bij droge dagen in je tuin dan hangt hij aan het einde van de dag gegarandeerd slap.

Dit geldt ook voor offertes van plantenlijsten.

Wanneer mag of moet je de lavendel snoeien?

In het voorjaar snoei je dan flink terug. Kelly en Peter, Lavendels zijn niet al te dol op natte voeten.. Mijn ervaring op het tuincentrum is dat de Lavendels snel de kopjes laten hangen als ze te droog zijn. Zoals jij het probleem omschrijft, lijkt het erop dat de lavendel te nat staat, of dat de grond waarin ze staan veel te vast is.

Zou het kunnen liggen aan te natte grond. Alleen bij langere vorstperiodes met overdag mooi zonnig weer is het misschien handig om b.

Lavendel snoeien Het onderhoud van de lavendel bestaat vooral uit snoeien.

Zie ook:

Weekendje weg in nederland tips

Taal is echt mijn ding rotterdam

Rosti mepal waterfles justwater

Papegaai vloog over de ijssel luisterboek

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Sanaa 05.02.2019 21:14
Geniet van de bloemen, knip ze af als ze uitgebloeid zijn en laat ze drogen.
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site chateaubeaute.com vereist! © chateaubeaute.com 2009-2019