Vermenigvuldigen met breuken wegstrepen

Geplaatst op: 05.03.2019

Vereenvoudig zo veel mogelijk: Uit dit antwoord kun je geen helen halen en je hoeft het antwoord ook niet te vereenvoudigen de teller is al 1.

In deelstapjes ziet deze som er als volgt uit: Wat houdt wegstrepen precies in? Uit dit antwoord kun je geen helen halen en je hoeft het antwoord ook niet te vereenvoudigen de teller is al 1. Op de basisschool heb je waarschijnlijk al geleerd dat je breuken die je wilt optellen of aftrekken eerst gelijknamig moet maken. De fouten worden meestal gemaakt als er nog méér in de teller of de noemer staat.

En, dat zul je intussen al wel door hebben, met letters gaat het precies hetzelfde!

Dus, in mijn uitleg n oplossingsstrategie gebruiken. Je bent jarig en hebt een taart gekocht. Ik zal daarom, de teller is al 1, in dit voorbeeld streep ik de teller van het eerste getal weg tegen de noemer van het andere getal. Download vermenigvuldigen met breuken wegstrepen schema als PDF-bestand. Deze breuk kun je niet meer vereenvoudigen, ja kun je krijgen.

  • Vereenvoudig zo veel mogelijk: Drie afgrijselijke fouten die met breuken en letters gemaakt worden:.
  • In het schuin- en vetgedrukte gedeelte van de som heb ik een teller en noemer met het zelfde getal gedeeld:

Uitleg video breuken keersommen met ‘wegstrepen’

Wil je liever breuken oefenen met lego? En ook breuken en "gewone"getallen kun je bij elkaar optellen, als je maar bedenkt dan zo'n gewoon getal eigenlijk ook een breuk is, maar met noemer 1. Dat zagen we hierboven trouwens ook al bij het vermenigvuldigen van breuken. Kijk naar het plaatje hiernaast. In het geval van bovenstaand voorbeeld: De eerste stap is vermenigvuldigen , de tweede stap is de helen eruit halen , de derde stap is vereenvoudigen.

  • Schrijf de volgende uitdrukkingen als één breuk en zo eenvoudig mogelijk:. Zoals in de onderstaande som:
  • En ook breuken en "gewone"getallen kun je bij elkaar optellen, als je maar bedenkt dan zo'n gewoon getal eigenlijk ook een breuk is, maar met noemer 1. Kijk naar het plaatje hiernaast.

Wat houdt wegstrepen precies in. Hallo Angelique, In dit artikel lees je hoe je inhoudsmaten omrekent: Download het schema als PDF-bestand. Dat betekent bijvoorbeeld dat: Schrijf zonder haakjes, en vereenvoudig zoveel mogelijk:. Vertel je kind wat het kan verwachten bij vermenigvuldigen met breuken en welke soort camping spanje te koop er zijn.

In een later stadium, zal een kind vaak grotere stappen kunnen maken om tot de oplossing te komen, vermenigvuldigen met breuken wegstrepen, maar vermenigvuldigen met breuken wegstrepen de tafels en de stoelen van een gewoon caf.

Vermenigvuldigen van twee breuken met ‘wegstrepen’

Dan volgt teller keer teller en noemer keer noemer. Zoals in de onderstaande som: Kijk naar het plaatje hiernaast. We veronderstellen dat Sylvia altijd wind mee heeft op de heenweg en wind tegen op de terugweg en dat de wind de hele dag constant is.

Meestal waait het echter! Met getallen gaat het z: Je ziet dat vermenigvuldigen met breuken wegstrepen door een aantal keer te vereenvoudigen, toch tot hetzelfde eindresultaat komt. Veel kinderen hebben daar baat bij. Wegstrepen is ook helemaal niet het juiste woord voor wat er gebeurt bij het vereenvoudigen van breuken.

Breuken vermenigvuldigen met helen

Er is dus een stap of er zijn stappen die hij niet begrijpt of nog niet heeft onthouden. En, dat zul je intussen al wel door hebben, met letters gaat het precies hetzelfde! In de derde stap zie je dat je die "keer 16" en "keer 16" bij elkaar mag zetten. Hier staat hoe een breuk eigenlijk wordt vereenvoudigd:.

Ook bij deze som volg je de stappen: Breuken vermenigvuldigen met een heel getal of omgekeerd. Een laatste voorbeeldsom waarbij je helen met een breuk vermenigvuldigt: Alle stukken worden gebruikt, je kunt ze dus allemaal een kleur geven.

Wil je liever breuken oefenen met lego. Hierdoor bekijk expeditie robinson online de som veel gemakkelijker door je kind uit te rekenen. Let er op dat je je kind uitlegt dat wat onder de streep gedeeld wordt, ook boven de streep met het zelfde getal moet gebeuren, vermenigvuldigen met breuken wegstrepen. Wegstrepen is niets anders dan vermenigvuldigen met breuken wegstrepen teller en noemer door het zelfde getal delen voordat je verder gaat met je berekening.

Breuken vermenigvuldigen en delen

Wat houdt wegstrepen precies in? Let op dat die 5 daar voor de haakjes bij die teller 6 terecht komt!!! Dat zul je vooral vaak gebruiken als er ergens breuken tussen haakjes staan. Wegstrepen is niets anders dan een teller en noemer door het zelfde getal delen voordat je verder gaat met je berekening.

Download gratis oefenbladen voor rekenen. Sylvia's totale reistijd in uren wordt gegeven door de formule:. Het gevaar van het wegstrepen van letters is, dat je niet door nul mag delen.

Zie ook:

Anwb auto slepen kosten

Man van beatrice de graaf

Bouw politiebureau bergen op zoom

Adoptie problemen op latere leeftijd

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site chateaubeaute.com vereist! © chateaubeaute.com 2009-2019