Wanneer gebruik je hun hen of zij

Geplaatst op: 23.02.2019

Die pen is van jou. Twijfelwoorden hen of hun Wat is het verschil tussen 'hen' en 'hun'? Hij wachtte uren op

Ik ben met hen naar de stad geweest. Speciaal geval Dit is een uitzondering op bovenstaande tip. Hij rijdt hun te hard. Einde van dit deel Dus ,. Dit overkomt hun nooit.

Daar ga je nu iets van leren. Bij een bezittelijk voornaamwoord denk je aan bezit. Wanneer gebruik je hen. Daar zijn gelukkig regels voor. Hij rijdt hun te hard.

Alleen bij personen gebruik je hun of hen. Uitleg hun of hen Hier kan je alle uitleg uit hun of hen naslaan.

De grandioos gemakkelijke oefensite van mevrouw Verberk!

Het op deze pagina genoemde speciale geval van 'hun' treedt op als het woord meewerkend voorwerp is. Het verzet tegen hun als onderwerp is overigens groot. Wij hopen dat het hun goed gaat. Ik geef aan   hen een ijsje.

Bovendien is volgens haar uit onderzoek gebleken dat jonge sprekers van het Nederlands tegenwoordig een onderscheid maken tussen zij en hun.

DusStaat er een voorzetsel voor: Een van de las…. Johan heeft zijn vader alles verteld. Oefening Klik hier om de oefening in de leermodule te doen. Uitleg hun of hen Hier kan je alle uitleg uit hun of hen naslaan.

Is het boek van hen of jullie vader. Dat is hen voetbalveld.

Quick Links

Gebruik hen in de functie van lijdend voorwerp of oorzakelijk voorwerp, respectievelijk bijvoorbeeld:. Pas je goed op hen? Bij de test van Beter Spellen besteden we daarom geen aandacht meer aan dit vervagende onderscheid.

Is deze auto van hen of van jullie?

Wie krijgt iets te horen. Als een zinsdeel meewerkend voorwerp is, gebruik je hun. Meewerkend voorwerp en lijdend voorwerp in het Spaans Het gebruik van het meewerkend voorwerp en het lijdend voorwerp in de Spaanse taal kan enige verwarring veroorzaken. Denk aan een huis. Nicoline van der Sijs merkt ook op dat hun meestal aan het begin van wanneer gebruik je hun hen of zij voorkomt, kan men in geval van twijfel over de precieze vorm het best hen gebruiken!

Aangezien hen bovendien doorgaans stilistisch hoger gewaardeerd wordt dan hunen op die plaats een duidelijker vorm is dan zij  - hun valt meer op.

Gerelateerde items

Einde van dit deel Als een zinsdeel een onderwerp is, gebruik je nooit hun. Einde van de inleiding Ga nu verder met het volgende deel,. Men heeft hun een feestmaal bereid. Je gaat nu leren dat je bij een meewerkend voorwerp hun of aan hen gebruikt.

Ergeren wanneer gebruik je hun hen of zij 'irriteren aan' Wat moet je zeggen. Het lijdend voorwerp is een deel van een zin. In sommige gevallen is 'hun' tch een persoonlijk voornaamwoord. Dan moet je eerst weten wat dat is? In het decembernummer van klaagde een lid van Onze Taal erover: Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Ga die goed leren en je kunt dan de goede keus maken. Het verzet tegen hun als onderwerp is overigens groot.

Hun of hen

Er is een toenemende tendens bespeurbaar om hen ook te gebruiken in gevallen waar strikt genomen hun gebruikt zou moeten worden.

Johan pakte van hen de bal af. Hij wachtte uren op

Wat is een meewerkend voorwerp. Maar als je de zinnen anders zegt: De kleren maken de man, maar de taal nog veel meer.

Zie ook:

Zwarte biker boots dames goedkoop

Beste reistijd zuid korea

New york review of books classics

Christina aguilera the voice within lyrics youtube

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site chateaubeaute.com vereist! © chateaubeaute.com 2009-2019